Največji vpliv, ki ga bo imel Internet na najvišjih ravneh, je, da bodo vlade težje pobirale davke. več >>
Milton Friedman, ekonomist
Ne potrebujete podjetja s 100 zaposlenimi, da bi uresničili tisto idejo. več >>
Larry Page, Google
Pameten zajec bo imel tri poti v svoj brlog. več >>
Kitajski pregovor
Poleg tega, da delate prave stvari, je najpomembnejše to, da ljudjem poveste, da delate prave stvari. več >>
John D. Rockefeller, Standard Oil
image

ZiTex je združenje Gospodarske zbornice Slovenije, ki je fokusirano na pomoč izvozno naravnanim podjetjem iz visokotehnoloških panog. Vsako leto organizirajo več delavnic in dogodkov, med katerimi je tudi StartCloud.

Twitter se že nekaj časa uveljavlja kot podporni medij, ki omogoča obiskovalcem in javnosti virtualno sodelovanje na prireditvah. Množica uporabnikov s svojimi tviti dandanes soustvarja in komentira program praktično vsakega večjega druženja, ki se odvija. StartCloud je bil eden izmed prvih dogodkov, ki je uporabil našo storitev Twitter wall, ki prikazuje filtrirane tvite na projektorju.

Aktivnosti na Twitterju se ob tovrstnih dogodkih zgodijo same od sebe, pametni organizatorji pa so tisti, ki usmerjajo razpravo in omogočijo uporabnikom, da postavljajo vprašanja in tako postanejo del samega programa.

image
Projekt:

Twitter wall ZiTex StartCloud

Naročnik:
ZiTex
Sodelavci:
Naslov:
nImgnImgnImg
tvitov je bilo ustvarjenih med dogodkom StartCloud
image

Od naše prenove je Nogomania še bolj utrdila svoj položaj vodilnega nogometnega portala v Sloveniji. Z ažurnimi vsebinami in pokrivanjem aktualnih lig in dogodkov vsak mesec uspejo privabiti več kot 50.000 obiskovalcev, ki generirajo več kot 4.000.000 ogledanih strani.

Število uporabnikov s pametnimi mobilniki strmo narašča iz dneva v dan. Na Nogomanii tako že zajeten del obiska prihaja iz mobilnih naprav, ki pa imajo zaradi velike količine informacij na običajnem portalu otežen pregled. Tako so se v uredništvu odločili za mobilno verzijo portala.

Mobilna Nogomania je prilagojena napravam z manjšimi ekrani in na pameten način ponuja smo tiste vsebine, ki so primerne za mobilnega uporabnika. Ravno to je verjetno tudi največji izziv za informacijske arhitekte mobilnih strani – drugačna uporabniška izkušnja za osebo v gibanju.

image
Projekt:

Mobilna Nogomania

Naročnik:
Nogomanija d.o.o.
Sodelavci:
Nogomanija d.o.o.
Naslov:
nImg
milijone prikazanih strani mesečno ima portal Nogomania
image

Twenity je nadaljevanje prototipnega projekta Twitfluence, ki je izračunaval vplivnost uporabnikov na Twitterju. Merjenje avtoritete in socialnega kapitala spletnih uporabnikov je danes že razvit trg z dominantnimi igralci, poleg tega se vedno več ljudi sprašuje, ali je vpliv sploh mogoče izmeriti. Tako smo se zadeve lotili malo drugače in razvili storitev, ki omenjeno zapelje v smer tekmovanja, igralnosti in zabave.

Twenity tako omogoča igralcem, da tekmujejo med seboj. Za svojo aktivnost na Twitterju dobivajo nagrade v obliki značk in potujejo skozi različne stopnje. Na tak način je odkrivanje Twitterja veliko bolj zabavno, ugotavljanje vplivnosti pa veliko manj frustrirajoče.

Prihodnost spletnih rešitev je v distribuiranih sistemih in platformah. Z razvojem Twenity-ja smo tako postali popolnoma integrirani s Twitterjem, kar je mogoče uporabiti na veliko različnih načinov, ki jih v resnici omejuje samo domišljija.

image
Projekt:

Spletna igra in račun vplivnosti Twenity

Naročnik:
Twenity
Sodelavci:
IlovarStritar
Naslov:
nImgnImg
Je število, okoli katerega se vrti koncept Twenity