Največji vpliv, ki ga bo imel Internet na najvišjih ravneh, je, da bodo vlade težje pobirale davke. več >>
Milton Friedman, ekonomist
Ne potrebujete podjetja s 100 zaposlenimi, da bi uresničili tisto idejo. več >>
Larry Page, Google
Pameten zajec bo imel tri poti v svoj brlog. več >>
Kitajski pregovor
Poleg tega, da delate prave stvari, je najpomembnejše to, da ljudjem poveste, da delate prave stvari. več >>
John D. Rockefeller, Standard Oil
Multimediji
Hiperpovezave
Vizualizacije
Intranet
Wiki
Blog
Folksonomije
RSS
Socialno mreženje
Oblaki
Drobtinice
Personalizacija
Značke
Mini-feed
Organizacija
Operacije
Plani
Procesi
Podatki
Strategije
Vodenje
Hierarhija
Marketing
Projekti
Informacije
Zaposleni
Tokovi
Analize
Svetovni splet je v zadnjih letih doživel razcvet s pojavom t.i. Splet 2.0 (Web 2.0) storitev, ki so preoblikovale način interakcije med ljudmi preko svetovnega spleta. V ospredje se je postavilo sodelovanje, soustvarjanje in deljenje vsebin ter povezovanje (socialne mreže).

Kmalu se je pojavilo tudi Podjetje 2.0 (Enterprise 2.0), ki predstavlja uporabo wikijev, blogov in socialnega mreženja v korporativne namene. Omenjenih pristopov se poslužuje vedno več modernih podjetij, vendar pogosto v obliki parcialnih rešitev.

V podjetju Neolab smo med prvimi v Sloveniji, ki ponujamo celovite poslovno-informacijske rešitve, nadgrajene s storitvami tipa Splet 2.0. To pomeni, da smo informacijske sisteme, ki sicer pokrivajo poslovne potrebe, nadgradili v smer sodelovanja in socialnega mreženja, ter v njih vgradili zanimive storitve, kot so mini-feed, značke, vizualizacije in multimedije. Zaradi celovitosti sistema smo koncept poimenovali Informatika 2.0 (IT 2.0).

Prepričani smo, da so takšni pristopi zelo uporabni v različnih kontekstih poslovnih okolij, saj zagotavljajo zaposlenim in vodstvu boljše in hitrejše informacije, lažjo uporabo ter povečujejo pripadnost podjetju.

Za predstavitev omenjenih pristopov in tehnologij smo prejeli nagrado za najboljši prispevek na konferenci Dnevi slovenske informatike 2009.